Forbrugslån


Et forbrugs lån er som navnet antyder et lån til forbrug – altså til eksempelvis at købe en rejse, nye møbler, nyt tøj – eller til at betale presserende regninger med. Hvis du påtænker at købe bolig eller en ny bil, så skal du i første omgang sikkert ikke tage et forbrugslån, men derimod et boliglån eller et billån. Forskellen ligger oftest i, at renterne og gebyrerne er forskellige fra et forbrugslån – boliglån og billån har også ofte en længere løbetid end et forbrugslån.
Men der er stadig mange forskellige lånemuligheder, når du vil tage et forbrugslån.

Et forbrugslån, som også kaldes et pengelån, dækker som overordnet betegnelse oftest over eksempelvis sms-lån, online lån, ekspreslån eller kviklån. Fælles for dem alle er, at alle låneformerne er stilet mod forbrug og mod at være relativt let at ansøge om. Der er som regel mange ikke mange besværlige oplysninger eller dokumenthåndteringsporcesser ved optagelse af just nævnte lånetyper. Det er fra långivers side forsøgt minimeret til det mindst mulige og nødvendige. Den enkelte udbyder specificerer det på sin hjemmeside. Ofte drejer det sig om navn, adresse, cpr. nr., lånebeløb, kontonummer til indsættelse af pengene efter godkendelse mv. Så det er ofte oplysninger det er nemt og hurtigt at fremskaffe og videregive til långiveren så låneansøgningen kan finde sted.

Der er en uendelig række muligheder for at tage et forbrugslån, så det er simpelthen bare at gå i gang med at undersøge de mange muligheder. Det, som de fleste mennesker gør, er at søge på google efter eksempelvis ”forbrugslån”, hvorefter en lang række låneudbydere dukker op. Herefter er det så bare at orientere sig om, hvilke krav låneudbyderne stiller, og derefter få sendt nogle låneansøgninger af sted.
Som med alle former for lån, er det vigtigt at se på hvad renten er og særligt, hvad ÅOPen er. ÅOP er Årlige Omkostninger i Procent, og er egentlig den eneste måde, hvorpå man kan sammenligne lån. ÅOPen på mange forbrugslån er temmelig høj, men det er muligt at finde forbrugslån, som har en nogenlunde ÅOP. De årlige omkostninger i procent fortæller dig derfor, hvor meget dit lån koster årligt – dvs. at ÅOPen viser, hvad de årlige omkostninger ved lånet i forhold til de penge, som man får i hånden. Det er også meget vigtigt at huske, at ÅOP kun kan sammenlignes, hvis lånestørrelsen og lånets løbetid er den samme.